Nezavisnost podržava štrajk u RTV Politika

Izvor: Beta

Petak, 31.10.2003.

20:17

Default images
Predsedništvo Granskog sindikata medija “Nezavisnost” saopštilo je u petak da "snažno podržava" štrajk upozorenja radnika Radiotelevizije Politika. Razlozi za štrajk "više su nego ubedljivi zbog činjenice da stalno zaposleni i honorarni saradnici sedam meseci rade bez naknade". "Poslodavac je najavio i mogućnost otpuštanja, što položaj zaposlenih čini još težim, a njihovo beznađe dodatno uvećava. Veliki je skandal što pojedini radnici kuće i članovi njihovih porodica doslovno gladuju, a bila bi neopisiva sramota da poslodavac u takvoj situaciji dočeka proslavu stogodišnjice osnivanja", piše u saopštenju.

Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije saopštili su ranije u petak da podržavaju štrajk zaposlenih u RTV Politika. Zahtev za isplatu zaostalih plata i honorara od marta je opravdan, a svako odlaganje rešavanja statusnih problema zaposlenih i saradnika i vlasnickih odnosa u toj medijskoj kući neprihvatljivo je, navodi se u saopštenju UNS-a i Sindikata. Udruženje i sindikat očekuju da Upravni odbor RTV Politika bez odlaganja saopšti kakve mere će sprovesti, kako bi se omogućio rad, uz poštovanje zakona i dostojanstva zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: