Srbija od EIB dobila 72 miliona evra kredita

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2003.

19:02

Default images
Predstavnici Vlade Srbije potpisali su u četvrtak u Veneciji sa Evropskom investicionom bankom ugovore za dva zajma u vrednosti od 72 miliona evra. "To su izuzetno povoljni krediti, jer je rok vraćanja 20 godina, otplata počinje za pet godina, a godišnja kamata je od dva do 2,5 odsto", rekao je agenciji Beta ministar finansija Božidar Đelić. "Za EPS je odobren krediti od 22 miliona evra koji će biti upotrebljen za osposobljavanje sistema za upravljanje resursima. Na taj način će se obezbediti izvoz struje iz Srbije i bezbednost u snabdevnjem električnom energijom celog regiona", naveo je Đelić. On je dodao da je drugi krediti od 50 miliona evra namenjen zdravstvu i tim novcem će se platiti popravke 20 bolnica u najvećim gradovima u Srbiji, a radovi će početi iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: