I Koks zvanično potvrdio početak razgovora Beograda i Prištine

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2003.

19:17

Default images
Šef UNMIK-a Hari Holkeri je u utorak pre sastanka sa predsednikom Evropskog parlamenta Patom Koksom i zvanično potvrdio da će razgovori Beograda i Prištine početi 14. oktobra u Beču. Koks se u okviru svoje balkanske turneje u Prištini, osim sa Holkerijem, sastao i sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom i premijerom Bajramom Redžepijem. Kako za Radio B92 iz Prištine javlja novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić, Koks je ponovio da se EU i Savet Evrope snažno zalažu za dijalog između Beograda i Prištine. Posle sastanka sa šefom UNMIK-a Harijem Holkerijem, Koks se odvojeno sastao sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom i premijerom Bajramom Redžepijem, a planirano je da se do kraja dana sastane i sa predsednikom Skupštine Nedžatom Dacijem i ministrom koordinatorom Miloradom Todorovićem. “Važno je da dijalog počne što pre. To je važan korak za Kosovo i političke lidere Kosova koji bi spremnošću na dijalog pokazali da su spremni da razgovaraju i sa onima sa kojima su imali poteškoća u prošlosti. Time bi pokazali svoju političku zrelost”, rekao je Koks. Posle sastanka sa premijerom Redžepijem, Koks je rekao da se nada da će Skupština Kosova dati mandat premijeru i njegovom kabinetu da što pre počnu dijalog sa Beogradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: