Izvor: Tužilaštvo i do sada brzo reagovalo na afere

Izvor: B92

Nedelja, 31.08.2003.

14:52

Default images

“Tužilaštvo je na afere i do sada reagovalo najbrže moguće”, izjavio je Radiju B92 dobro obavešteni izvor iz Tužilaštva, odgovarajući na poziv premijera Srbije da Tužilaštvo brže reaguje na afere koje izbijaju u Srbiji. “Na sve afere u poslednjih pet meseci reagovali smo na vreme, i svoj posao smo radili brzo i efikasno. Mora se postaviti pitanje kako rade drugi državni organi – policija, kao i finansijska i poreska inspekcija – koji imaju svoj deo nadležnosti u rešavanju spornih slučajeva”, rekao nam je izvor iz Tužilaštva, koji je naglasio da pravosuđe po svojoj prirodi mora da radi možda sporije nego što to javnost očekuje, zbog neophodnosti poštovanja zakonom predviđene procedure. Kako saznajemo, u narednih nekoliko dana trebalo bi da se održi sastanak Kolegijuma tužilaca koji će se, između ostalog, odrediti i prema zahtevima premijera Živkovića.

Premijer Zoran Živković je u izjavi novinarima u subotu uputio zahtev Tužilaštvu da brže reaguje u tim slučajevima. “Zahtevam od državnog tužioca i svih nadležnih tužilaca da, kad se nešto pojavi u novinama, u roku od 24 sata ispitaju da li je to tačno i da za dva do tri dana imamo zatvorenu priču", rekao je tom prilikom srpski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: