U ponedeljak treća amnestija za vraćanje oružja na Kosovu

Izvor: Beta

Nedelja, 31.08.2003.

14:30

Default images

Međunarodne snage na Kosovu pozvale su u nedelju sve građane Kosova da predaju nelegalno oružje i iskoriste period jednomesečne amnestije, koji počinje u ponedeljak, i tokom kog osobe koje predaju oružje neće biti hapšene ili krivično gonjene. Svako ko preda nelegalno oružje ili pruži obaveštenja o mestu gde se ono nalazi, tokom ovog perioda neće biti uhapšen ili krivično gonjen, rekao je komandant Kfora Fabio Mini na izložbi u Muzeju Kosova. On je pozvao građane da iskoriste amnestiju i tako izbegnu kazne od osam godina zatvora ili 7.500 evra.

Ovo je treća amnestija od kraja rata na Kosovu. Međunarodne snage do sad su uništile 18.000 komada oružja, ali se, prema ispitivanju Međunarodne organizacije za razvoj i izgradnju, u rukama stanovnika Kosova nalazi još između 330 i 460 hiljada komada nelegalnog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: