"Filip Moris" kupuje DIN, BAT kupuje DIV

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2003.

08:51

Default images

Nov vlasnik "Duvanske industrije Niš" biće kompanija "Filip Moris", dok će fabriku duvana u Vranju kupiti kompanija "Britiš Ameriken tobako". Ukupna ponuda najvećeg prizvođača cigareta na svetu, kompanije "Filip Moris", vredna je 518 miliona evra, a ponuda BAT 87 miliona evra. Te dve kompanije, kako je rekao ministar finansija u Vladi Srbije Božidar Đelić, u roku od mesec dana treba da potpišu kupoprodajne ugovore kojima će za budžet Srbije biti obezbeđeni prihodi veći od 300 miliona evra. Predsednik "Filipa Morisa" i izvršni rukovodilac Andre Kalancopulos izjavio je da će ta kompanija kupovinom DIN realizovati pun potencijal "marlbora" i svojih drugih međunarodnih marki na srpskom tržištu. "Nova akcizna politika Srbije pruža značajan podsticaj za proizvodnju cigareta na tom tržištu, uz atraktivno i predvidivo poslovno okruženje, što nam daje odličnu priliku za postizanje visokih prihoda i povećanje obima proizvodnje", saopštio je Kalancopulos.

Kompanija BAT će u duvanskoj industriji iz Vranja postojeći proizvodni program dopuniti proizvodnjom marke "Lucky Strike" i drugih internacionalnih marki iz svog asortimana, saopštio je BAT posle zvanične potvrde da će biti kupac DIV. BAT je jedini dostavio ponudu za kupovinu DIV, a ponuđena prodajna cena i investicije su vredni 84,4 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: