Šabić: Nelegalna sednica na kojoj je smenjeno rukovodstvo

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.07.2003.

22:45

Default images

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Rodoljub Šabić ocenio je u četvrtak nelegalnom sednicu Skupštine opštine Požarevac, koju su održali odbornici Socijalističke partije Srbije i Jugoslovenske levice.

Šabić je televiziji "Duga" rekao da bi predsednik SO Požarevac trebalo da zakaže novu sednicu na kojoj bi većina odbornika odlučila o zahtevu 28 odbornika SPS-a i JUL-a da se izglasa nepoverenje sadašnjim opštinskim čelnicima.

Na vanrednoj sednici SO Požarevac, održanoj 25. jula, odbornici SPS-a i JUL-a, njih 35, odlučili su da smene predsednika opštine Slavoljuba Matića, iz Demokratske stranke Srbije, a za novog predsednika opštine izabran je Dušan Vujičić iz SPS.

Šef poslaničkog kluba SPS-a u republičkoj skupštini Žarko Obradović je optužio požarevačku lokalnu vlast, kao i republičku vlast, zbog "negiranja izborne volje građana i opstrukcije primopredaje vlasti". Delegacija Opštinskog odbora požarevačkog SPS-a u četvrtak je pokušala da izvrši primopredaju vlasti u toj opštini, ali su dosadašnji opštinski čelnici odbili da to učine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: