Protest 600 radnika kruševačkog Savremenog doma

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.07.2003.

20:28

Default images

Oko 600 radnika kruševačkog društvenog preduzeća "Savremeni dom", koji štrajkuju gotovo dva meseca, protestovalo je u četvrtak tražeći od lokalnih vlasti i Veća saveza samostalnih sindikata ispatu osam zaostalih zarada.

Radnici okupljeni ispred Skupštine opštine Kruševac i Doma Veća Saveza sindikata zahtevali su da im se ispalti osam zarada od po 4.300 dinara zagarantovanih kolektivnim ugovorom, kao i da im se obezbedi posao kako bi iz realnih prihoda obezbedili sredstva za isplatu ličnih dohodaka. Zahtevali su i uplatu neuplaćenih doprinosa koja kasni nekoliko godina, kao i ispaltu neisplaćenih bolovanja.

Štrajkački odbor je insistirao da nadležni državni organi pregledaju poslovanje preduzeća od 1995. godine kada je uvedena prinudna uprava i da odgovorni za počinjena krivična dela iz oblasti privrednog kriminala budu pozvana na odgovornost. Posle razgovora sa načelnikom Rasinskog okruga Goranom Krasićem i čelnicima kruševačke opštine, radnici su se razišli pošto im je obećano da će biti sve učinjeno da se obezbedi pet miliona dinara neophodnih za isplate njihovih zarada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: