Poboljšati uslove za rad Saveta za borbu protiv korupcije

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2003.

15:14

Default images

Članovi Saveta za borbu protiv korupcije razgovaraće sa premijerom Srbije i predstavnicima Vlade početkom sledeće nedelje, saopštili su potpredsednik Vlade Miodrag Isakov i predsednica Saveta Verica Barać. Oni su na konferenciji za novinare kazali da postoji zajednička želja da Savet nastavi da radi, ali u poboljšanim uslovima. Verica Barać je nedavno najavila da će, ukoliko se ne postigne dogovor sa premijerom Živkovićem, članovi Saveta podneti kolektivnu ostavku. Isakov je naveo da postoje problemi u radu Saveta za borbu protiv korupcije, ali i želja da se oni prevaziđu. On je podržao aktivnosti predsednice Saveta i ponudio joj "svaku pomoć i saradnju". Sagovornici su se saglasili da je uloga Saveta u borbi protiv kriminala i korupcije izuzetno značajna. Verica Barać je ocenila da je dobro što je održan današnji sastanak kao priprema za razgovore članova Saveta sa predsednikom Vlade Srbije. Ona je dodala da Savet ne može ni da postoji bez dobre saradnje sa Vladom, kao i da još ne postoji ustaljen način saradnje ta dva tela. Prema njenim rečima, Savet će se baviti korupcijom kao fenomenom, ali će istraživati i pojedinačne pojave. Verica Barać je navela da će Savet, ako nastavi da radi, istražiti eventualne mahinacije oko izvoza šećera u EU i privatizacije Telekoma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: