Suđenje Pavlu Strugaru i Miodragu Jokiću 1. oktobra

Izvor: Beta

Sreda, 30.07.2003.

14:45

Default images

Suđenje oficirima bivše JNA Pavlu Strugaru i Miodragu Jokiću, optuženima za ratne zločine u Dubrovniku, 1991. godine, počeće pred Haškim tribunalom 1. oktobra, saopšteno je u sredu u Hagu. Devet tačaka optužnice Strugara i Jokića terete za kršenje zakona i običaja rata, tokom napada snaga JNA pod njihovom komandom na Dubrovnik, koji je počeo 1. oktobra 1991. godine. Oni su optuženi za ubistva civila, surovo postupanje, napade na civilno stanovništvo, nepotrebno razaranje civilnih objekata i istorijskih spomenika, pljačku i nasumično uništavanje gradova i sela. Zajedno sa Jokićem i Strugarom, za zločine u Dubrovniku bio je optužen i admiral JNA Miodrag Zec, ali je Haški tribunal povukao optužnicu protiv njega 26. jula 2002. Optužnicom je obuhvaćen i bivši kapetan JNA Vladimir Kovačević zvani "Rambo", koji je još uvek na slobodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: