Vlasnik Glasa javnosti kupio štampariju u Kragujevcu

Kraljevo --

Izvor: Beta Srbija
Podeli

Vlasnik i direktor dnevnog lista "Glas javnosti" Radisav Rodić kupio je u ponedeljak za 10,6 miliona dinara kragujevačku štampariju "Nikola Nikolić". Novi valsnik te kragujevačke štamparije izjavio je novinarima, posle aukcije Agencije za privatizaciju u Kraljevu, da mu je namera da preseli direkciju lista u Kragujevac i da, osim novina, štampa i dodatna izdanja.

Pekara "Polet" iz Novog Pazara, sa 56 radnika, prodata je za 16 puta više od početne cene. Privatnik čiji su se preci bavili pekarstvom Novopazarac Asim Crnišanin kupio je to preduzeće za 116 miliona dinara.

Društveno preduzeće "Čajetina", iz Čajetine, za proizvodnju i prodaju živinskog mesa prodato je po početnoj ceni od 22,1 miliona dinara konzorcijumu kupaca u kome je i Dragoljub Marković, vlasnik zemunskog "Krmivo produkta". Marković je izjavio da tom kupovinom postaje vlasnik deset odsto kapitala društvenog preduzeća "Čajetina".

Prodajom 70 odsto društvenog kapitala, ukupno osam preduzeća, u republički budžet slilo se oko 214 miliona dinara. Na aukciji su prodate i preduzeća sjanička "Sjenica" za gotovo 5,1 milion dinara, kruševački "Frizer" - 1,1, kosjerićki "Elkok" - 16,7, raški "Brvenik" - 40 i kragujevački PKB "Transport" - 2,1 miliona dinara.

Ekonomija

strana 1 od 71 idi na stranu