Hiljadu radnika Prvog maja proglašeno tehnološkim viškom

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.06.2003.

18:02

Default images

Vršilac dužnosti direktora Akcionarskog društva "Prvi maj" u Pirotu, Miroslav Golubović izjavio je da ovo preduzeće očekuje da Vlada Srbije 3. jula donese odluku o odobravanju sredstava za isplatu naknade radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom. Golubović je na današnjoj konferenciji za novinare povodom isteka njegovog šestomesečnog mandata na funkciji v.d. direktora, rekao da je "u preduzeću 1.000 radnika proglašeno tehnološkim viškom i ukoliko 3. jula Vlada donese odluku o odobravanju sredstava za isplatu naknade, sa isplatom će se početi u avgustu".

Na pitanje novinara da li je već poznat spisak radnika proglasenih tehnološkim viškom, on je odgovorio da će se spiskovi raditi "onog trenutka kad Vlada odobri sredstva". Govoreći o procesu privatizacije, Golubović je rekao da je holandska firma "UFM" zainteresovana za pogone konfekcije, zdravstvenu ambulantu i vrtić. "Za pogon trikotaže, trgovačku mrežu i ostale prateće objekte za sada nema zainteresovanih kupaca", rekao je on. Predsednik Upravnog odbora "Prvog maja" Nebojša Aleksić je rekao da će ovaj odbor večeras raspravljati o kandidatima za direktora, a Golubivić je potvrdio da nije ponovo konkurisao za direktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: