Poskupljuje taksi u Beogradu

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

17:42

Default images
I pored najava o poskupljenju, Beograđani će taksi usluge i sutra koristiti po starim cenama. Gradska vlada nedavno je donela odluku o poskupljenju taksi usluga za 24,6 odsto od 1. jula, ali, kako je Radiju B92 rečeno u beogradskim taksi udruženjima, zvaničan dopis o toj odluci još im nije stigao. Sve dok se to ne dogodi, taksisti će voziti po starim cenama.

Kada, međutim, procedura bude završena, start će u beogradskim taksijima, umesto sadašnjih 25, koštati 35 dinara, a srazmerno tome biće uvećane i cene za kilometar vožnje i sat čekanja. Iako je benzin nedavno pojeftinio, član Izvršnog odbora Skupštine Grada Đorđe Staničić u izjavi za B92 kaže da je poskupljenje taksi usluga opravdano:"Mi smo poslednji put usklađivali cene taksi prevoza pre dve godine. U međuvremenu, znate da je postojala mala inflacija kod nas i odgovarajući rast ostalih cena, koje takođe čine cene usluge taksi prevoza. Prema tome, postoje svi elementi za to, a po našim kalkulacijama to je moglo i više da bude. U svakom slučaju, to nisu obavezne cene za primenu, već samo maksimalne – ne može se ići preko njih", rekao je Staničić.Poskupljenje od skoro 25 odsto deluje nesrazmerno u odnosu na zvanično planiranu stopu inflacije u ovoj godini, koja iznosi 7,5 odsto. "Pustite inflaciju, uđite u prodavnicu pa pogledajte koliko je šta poskupelo", kaže za B92 kontrolor radio službe u Beoraksiju, Milan Živković. "Ako gledamo inflaciju, onda ne treba ništa da poskupi, a ovo ostalo što je poskupelo, onda… Šta ćemo da radimo? Kao običan taksista mogu da kaže da je dosadašnja cena bila dosta degradirana i da je trebalo da poskupi. Sad, da li je poskupela adrekvato, ne znam, ali tako je dogovoreno na sastanku svih asocijacija. Beotaksi će ispoštovati tu odluku", rekao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: