Svedočio vlasnik televizije Palma Miodrag Vujović

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.06.2003.

18:19

Default images

Bivši advokat firme Jugoskandik i vlasnik Televizije Palma Miodrag Vujović negirao je na nastavku suđenja Jezdimiru Vasiljeviću u ponedeljak da je ikada bio u poslovnom odnosu sa Jugoskandikom. "Pomagao sam im kao advokat u jesen 1992. godine da kupe naftu od Jugopetrola u Kotoru, ali nikakve pravne poslove nisam sklapao mimo znanja Jezdimira Vasiljevića", kazao je Vujović svedočeći na suđenju.

Vasiljević je optužen da je štediše Jugoskandika oštetio za 108 miliona evra, prisvojivši za sebe 29 miliona evra. On se brani da je veliki deo novca bez njegovog znanja bio odnet na razne strane, a na ranijem pretresu je rekao da je Vujović iz trezora Narodne banke Crne Gore uzeo deset miliona maraka, kao i dva miliona maraka za naftu koja mu nikada nije isporučena. Vasiljević tereti Vujovića i da je 800 hiljada maraka uzeo za kupovina predajnika za televiziju Palma.

Vujović je rekao da je Jugopetrolu bilo hitno da proda naftu, ali je istakao da Jugoskandik time nije oštećen jer je ta nafta bila jeftinija 10 pfeninga po litru od drugih dobavljača. "Odgovorno tvrdim da ništa ne dugujem Jugoskandiku", naglasio je Vujović. On je optužio Vasiljevića da je u Jugoskandiku zapošljavao radnike Državne bezbednosti, kao i bivšu vlast da ga je reketirala. "Sve što je Jezda govorio o meni medijima, predstavlja želju da se dodvori svojim političkim mentorima, da bi izbegao krivičnu odgovornost", rekao je Vujović.

Pored Vasiljevića za zloupotrebu službenog položaja optuženi su i Šundić i Protić, kao i šef trezora Jugoskandika Dragan Antonijević i direktor Banke privatne privrede iz Podgorice Milorad Vukotić. Vlasnik Jugoskandika je zemlju napustio 6. marta 1993. godine i vratio se 22. februara 2001. godine. Suđenje Vasiljeviću nastavlja se sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: