Sud časti BU: Zakonom iz 1998. ukinuta autonomija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

18:14

Default images

Zakonom iz 1998. godine bila je ukinuta autonomija univerziteta u Srbiji, zaključio je Sud časti beogradskog Univerziteta i optužio pojedine članove BU da su sprovodili taj zakon iz ličnih, porodičnih i političkih koristi. Sud časti BU ocenio je da ti profesori ne zaslužuju da budu članovi akademske zajednice, jer su prekršili osnovna etička načela, navedeno je u saopštenju koje je predstavljeno danas na sednici Saveta BU. Savet je, između ostalog, odlučio da dodeli počasni doktorat profesoru Peteru Ssrajneru sa Univerziteta u Kelnu za veliki doprinos razvoju vizantologije u svetskim razmerama, a posebno za razvijanje saznanja o ulozi slovenskog sveta u vizantijskoj istoriji. Savet je u ponedeljak razmatrao i razrešenje dosadašnjeg i imenovananje novog vršioca dužnosti upravnika Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković", kao i članova upravnog odbora te biblioteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: