Štajner podnosi izveštaj 3. jula

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

18:35

Default images

Šef UNMIK-a Mihael Štajner podneće 3. jula SB UN izveštaj o svom jednoipogodišnjem angažovanju na Kosovu, čime će se ujedno i oprostiti od dužnosti prvog administratora UN u pokrajini. SB početkom meseca ima redovnu sednicu posvećenu stanju na Kosovu, a Srbiju i Crnu Goru će na skupu predstavljati ambasador Dejan Šahović, šef Misije SCG u UN. SB UN je poslednji put o Kosovu raspravljao u prvoj polovini ovog meseca, nakon ubistva tročlane porodice Stolić u Obiliću. Posle predstojeće sednice očekuje se i zvanično saopštenje SB UN, koje članovi tog tela svetske organizacije nisu izdavali posle poslednja dva zasedanja. Jedna od prvih odluka koju UN treba da donesu oko Kosova je imenovanje novog administratora, koji će zameniti Nemca Mihela Štajnera. Štajner će Kosovo napustiti 6. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: