Čupić: Bio sam na spisku optuženih za atentat na Đinđića

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

09:56

Default images

Među optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića našao se i profesor Fakulteta političkih nauka i bivši član Saveta za borbu protiv korupcije, Čedomir Čupić. On je, u emisiji “Utisak nedelje” na TV B92 potvrdio da je izvesna nevladina organizacija “Low Project” protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog umešanosti u atentat na Đinđića i zbog njegovog insistiranja da budu ispitani slučaj televizije “Pink” i odnosi Đinđića s tom televizijom. Čupić je rekao da je prijava protiv njega podneta u vreme vanrednog stanja, 20. aprila. "Tu čak stoji da sam ja formirao javno mnjenje i da sam u okviru toga najavio da će Đinđić biti mrtav, a da sam se ja kandidovao za predsednika Srbije. Verovatno je postojala namera da budem uhapšen, pošto je to bilo doba vanrednog stanja. Mene je više zabrinulo reagovanje zamenika javnog tužioca, koji je to već 24. aprila uzeo u obradu", kaže on.

Čedomir Čupić je rekao i da je mesec dana kasnije organizacija “Low Project” poslala dopis Fakultetu političkih nauka u kom je tražila da fakultet potvrdi navode iz tužbe. On je rekao da ne zna o kakvoj je organizaciji reč, da ona nije zavedena u direktorijumu nevladinih organizacija u Srbiji, ali da zna da se među njenim članovima nalazi njegov kolega, profesor Fakulteta političkih nauka Dragan Simeunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: