Velimir Ilić fizički napao novinara

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.06.2003.

09:09

Default images

Svoju istoriju napada i verbalnih obračuna sa novinarima, gradonačelnik Čačka Velimir Ilić, po svoj prilici, moraće da obrazloži pred sudom.Tokom snimanja intervjua za novosadsku televiziju Apolo, Velimir Ilić je, nezadovoljan postavljenim pitanjem, šutnuo u koleno novinara te televizije Vladimira Ješića. Ješić ga je upitao: "Zašto baš duvan?", a Ilić je odgovorio: "Zato što su Kiprani ponudili da budu nosioci tog posla. U zemlji Srbiji ima crno tržite duvana, koje ima vrednost milijardu i petsto miliona maraka". Ješić je postavio još jedno pitanje: "Jel' vaš brat Strahinja Ilić?", Ilić: "Nemojte…"; u tom se trenutku žena iz Ilićevog kabineta ubacila: "Izvinjavam se, ali ja moram da prekinem…"; tada je Ilić udario Ješića i posle nekoliko sekundi dodao: "… sram te bilo, ti mene zajebavaš bre ovde bre, pederu jedan".  

Ješić je za B92 rekao da je incident izbio na snimanju intervjua. Ilić ga je šutnuo u koleno, opsovao i vređao, posle čega je snimanje prekinuto. "Kada sam mu postavio pitanje o fabrici duvana u Čačku i njenoj izgradnji, a i o vezama njegovog brata, tačnije ja sam samo pomenuo ime njegovog brata Strahinje Ilića, kog vezuju za celu priču, on je u tom momentu veoma žestoko reagovao, ustao je sa svoje stolice i šutnuo me je u desno koleno, o čemu postoji i video-zapis i uz pretnje i psovke je nastavio svoju tiradu", rekao je Ješić.

Velimir Ilić za B92 demantuje Ješićeve tvrdnje. "On je počo priču o čačanskom klanu, o mafiji porodice Ilić i tako dalje. Lepo sam mu rekao da o tome nećemo da razgovaramo. On je i dalje bio drzak i počeo da imenuje članove moje porodice, jednog po jednog, i da pita 'kako komentarišete ovo, kako komentarišete ono'. Naravno, ja sam ustao, napustio emisiju i šutnuo sam mu fasciklu s nekim njegovim konceptom i odakle je to čitao. Postupio sam kao čovek koji je više puta opomenuo da neće više dozvoliti da ni MUP, ni bilo ko bilo koga iz moje porodice privodi, provocira i tako dalje", rekao je Ilić.

I pored postojanja ovog snimka, čije su emitovanje za ponedeljak uveče najavile brojne televizije, Velimir Ilić je demantovao da je fizički napao Vladimira Ješića. Ilić tvrdi da je šutnuo samo Ješićevu fasciklu, jer je novinar prethodno vredjao njegovu porodicu. On je ocenio da je incident "namešten" iz vladinog Biroa za komunikacije.

Povodom incidenta, direktor Televizije Apolo Goran Karadžić najavio je, u izjavi za Radio B92, krivičnu prijavu protiv lidera Nove Srbije: "Želim da pozovem sve kolege da bojkotujemo gospodina Ilića, sve njegove javne nastupe do daljnjeg. Mislim da je ovako nešto, šutirati novinara, nešto što ne može da prođe bez bilo kakve sankcije. Mislim da mi kao profesionalci moramo da stanemo na put takvom ponašanju i da političari u ovoj zemlji, prvi gospodin Velja Ilić, moraju da shvate da novinari više nisu društveno-politički radnici i da ne mogu da očekuju od nas da im postavljamo samo pitanja na koja oni žele da odgovore. Mislim da ako pređemo preko ove situacije, da ćemo dočekati da nas neko ne samo šutira pred kamerama, već i da nam čini nešto monogo gore kada kamere nisu uključene", kazao je Karadžić.

Podsećamo, Velimir Ilić već se "proslavio" javnim verbalnim uvredama na račun novinarke Olje Bećković i pretnjama novinarima i urednicima TV Čačak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: