Strožija kontrola izdavanja UNMIK pasoša na Kosovu

Izvor: B92

Subota, 31.05.2003.

10:38

Default images

UNMIK će pooštriti proveru identiteta građana prilikom izdavanja svojih pasoša na Kosovu, jer su granične službe više zemalja Evropske unije kosovskim putnicima oduzele UNMIK putne isprave, utvrđujući da nisu imali pravo na njih. UNMIK je saopštio da je u poslednje vreme, sve veći broj slučajeva da vlasti zemalja koje su priznale UNMIK-ove putne isprave oduzimaju isprave od nosioca tih dokumenata i vraćaju ih nadležnim službama na Kosovu. UNMIK je naveo da su oduzete isprave bile nezakonito izdate. Kancelarije za vezu u Prištini i ambasade i konzulati u Skoplju su takođe skrenuli pažnju na istu pojavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: