Počelo suđenje RTV Kruševac zbog emisije o krađi beba

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.05.2003.

21:21

Default images

U Opštinskom sudu u Kruševcu u četvrtak je počelo suđenje Radio televiziji Kruševac Pobeda i urednicima te kuće, po tužbi lekara Zdravka Jovanovića zbog navoda objavljenih u emisiji te televizije o krađi beba. Roditelji koji smatraju da su im deca oduzeta posle rođenja izneli su 26. novembra 2002. godine, u emisiji Otvoreni studio na televiziji Pobeda, niz optužbi na rad lekara u Zdravstvenom centru Kruševac, među kojima je i Jovanović. Zdravko Jovanović je zbog toga tužio RTV Pobeda, njenog glavnog i odgovornog urednika Milana Miletića i urednicu televizije Jasminu Mijajlović. Krivično veće kruševačkog suda je, na zahtev Jovanovića, odlučilo da pretres bude zatvoren za javnost, pa su brojni novinari i roditelji iz više gradova Srbije ostali ispred zgrade suda.

Roditelji koji tvrde da su im deca oteta protiv Jovanovića su podneli kontratužbu, jer smatraju da on vrši pritisak na medije kako se "ne bi saznala prava istina o nestanku beba u krusevačkom porodilištu". Glavni i odgovorni urednik TV Kruševac rekao je novinarima da je tužba neosnovana i da je ta televizija omogućila građanima da iznesu stav o tom problemu. On je rekao da su u emisiju bili pozvani i optuženi lekari, ali da se nisu odazvali pozivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: