"U drugoj fazi obračuna bez nedodirljivih"

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2003.

10:19

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović najavio je drugu fazu obračuna s nosiocima organizovanog kriminala u kojoj će glavni zadatak biti otkrivanje gde je završio novac od šverca droge, oružja i otmica. Čović je u razgovoru za Studio B izrazio uverenje da će ta faza biti maksimalno depolitizovana i dodao da pri tom ne sme biti "nedodirljivih, ali ni pakovanja". Navodeći primer 10. kontraobaveštajne grupe koja je imala zadatak da "pakuje" informacije u kojima ima 30 ili 50 odsto istine, što je najopasniji vid dezinformacije, Čović je izrazio uverenje da bi time trebalo da se pozabavi posebna komisija kako bi bile utvrđene činjenice o svemu što se događalo za poslednje dve i po godine. On je izrazio nadu da će se "doći i do toga ko je, kada i zašto kontaktirao s pojedincima iz kriminalnih struktura jer ta priča, koja je otvorena u Vladi, nije dovedena do kraja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: