Vladimir Popović pretio Gordani Suši, Popović demantuje

Beograd --

Izvor: B92, Beta
Podeli

Urednik Video nedeljnika VIN, novinar Gordana Suša, izjavila je da ju je, posle emitovanja njenog intervua sa Nebojšom Čovićem 18. aprila na TV B92 i stanicama B92, telefonom zvao šef Biroa za komunikacije vlade Srbije Vladimir Beba Popović. On je Sušu najgrubljim psovkama, neukusnim, neodmerenim i uvredljivim rečima, koje su sadržavale i otvorene pretnje, napao zbog pitanja koje je postavila potpredsedniku vlade.

Suša kaže da joj je Popović potvrdio da emisiju nije gledao, ali da mu je sadržaj prenet, te da mu je smetalo pitanje postavljeno potpredsedniku vlade koje se ticalo njegovog statusa u Birou za komunikacije Vlade Republike Srbije i prisustvovanja brifinzima za urednike medija i novinare koje Vlada Srbije održava za vreme vanrednog stanja. Pitanje je bilo potaknuto spekulacijama o položaju g. Popovića, za koga se ranije govorilo da je napustio položaj šefa vladinog Biroa za komunikacije, da bi se posle atentata na premijera Đinđića i uvođenja vanrednog stanja ponovo pojavio na brifinzima za urednike.Asocijacija nezavisnih elektronskih medija u svom saopštenju najoštrije je protestovala povodom pretnji upućenih novinarki VIN-a Gordani Suši. ANEM je u svom saopštenju istakao da je paradoksalno da novinari budu napadani zato što su se usudili da potpredsedniku vlade postavlje pitanje o statusu lica koje drži brifinge za urednike u vladi i ukazao na to da čitav slučaj čini posebno opasnim to što je Gordanu Sušu napao visoki činovnik Vlade Republike Srbije čiji posao podrazumeva upravo neposredne odnose s medijima.

Šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović izjavio je u ponedeljak da nije tačno da je pretio urednici video nedeljnika VIN Gordani Suši. Popović je agenciji Beta rekao i da će vrlo brzo po ukidanju vanrednog stanja "obavestiti javnost o pozadini napada" na njega i Biro za komunikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu