ANA objavila imena poginulih pri miniranju mosta

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2003.

19:52

Default images

Takozvana Albanska nacionalna armija, koja se predstavlja kao oružano krilo Fronta za nacionalno ujedinjenje Albanaca, saopštila je imena dvojice muškaraca za koje tvrdi da su poginuli prilikom miniranja mosta u Lozištu, opština Zvečan. Policija je nakon miniranja mosta na železničkoj pruzi Kosovska Mitrovica-Lešak u subotu nešto posle ponoći, pronašla dva tela. Komesar UNMIK policije Štefan Feler (Stephan Feller) saopštio je danas da su tela identifikovana, ali nije želeo da navede njihova imena. ANA na svom internet sajtu tvrdi da su poginuli pripadnici njene divizije "Adem Jašari" - Isljam Beriša zvani "komandant Ljami" iz Prištine i Hamze Behrami iz Mitrovice. Objavljena je i fotografija Isljama Beriše, u uniformi OVK. U saopštenju ANA-e, koje je potpisao portparol te organizacije "pukovnik Iljir Kodra", stoji da su imena objavljena na zahtev međunarodnih snaga bezbednosti na Kosovu.

Portparol UNMIK policije Beri Flečer izjavio je u ponedeljak da ne postoje dokazi da je most u Lozištu minirala ANA, koja je preuzela odgovornost za taj napad. Flečer je tada pozvao ANA-u da, ukoliko je zaista umešana, kaže ko su poginule osobe. Novinari su u sredu pitali šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera da li će, ako se ispostavi da su napad izvršili pripadnici KZK, korpus biti proglašen za terorističku organizaciju. Štajner je odgovorio da je miniranje mosta "teroristički čin koji su izvršili teroristi, bez obzira kojoj organizaciji pripadaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: