Marović: Konsenzus za borbu protiv organizovanog kriminala

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2003.

09:27

Default images

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je da "niko u organizovanom kriminalu ne može da očekuje da se može osloniti na nekog političara u vlastima republika i državne zajednice jer su svi oni na istom poslu". Borba protiv organizovanog kriminala "zahteva konsenzus svih naprednih snaga", rekao je Marović, pozdravljajući "odlučnost vlasti u Srbiji" da taj problem suzbiju. Na pitanje o optužbama iz Haga da vojska štiti neke osumnjičene, Marović je pozvao da se takve informacije dokumentuju. "Mi ćemo na Vrhovnom savetu odbrane to pitanje razmotriti i nijedan pojedinac neće moći da se sakrije iza vojske ako radi protiv interesa zajednice. Ali, ne možemo prihvatiti optužbe bez činjenica, niti krivice bez argumenata", rekao je on. "Ako su bili patriote u ratu, neka budu patriote i u miru i ukoliko nisu krivi, neka izađu i kažu da nisu krivi. Ako ne bude tog konsenzusa, onda će vlast biti dužna da radi ono što je u interesu zemlje", rekao je on. Marović je podsetio da su "Zakon o saradnji s Hagom izglasali Koštunica, Socijalistička narodna partija i Srpska narodna stranka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: