U ponedeljak sahrana srebreničkih Bošnjaka

Izvor: SRNA

Nedelja, 30.03.2003.

12:51

Default images

U Potočarima kod Srebrenice obavljaju se završne pripreme za sutrašnji pokop 600 identifikovanih Srebreničana, nastradalih u ratu 1995. godine. Posmrtni ostaci nastradalih u prethodna dva dana dovezeni su iz Tuzle i Visokog u Fabriku akumulatora, koja je odlukom visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Pedija Ešdauna, priključena Memorijalnom centru koji se ovdje gradi, kao muzejski prostor. Na ovom području već su prisutne pojačane snage policije Republike Srpske i SFOR-a, koje će obezbeđivati ovaj skup.

Očekuje se da će pokopu, osim zvanica - predstavnika međunarodnih organizacija u BiH, diplomatskog kora u BiH, te bh. i entitetskih struktura vlasti - prisustvovati oko sedam hiljada članova porodica nastradalih i građana.

Najavljen je dolazak 89 autobusa iz raznih krajeva BiH sa građanima koji žele prisustvovati ovom događaju, a dozvoljen je i dolazak privatnim automobilima. Zbog toga će sutra u određenim intervalima dolaziti do privremene obustave saobraćaja na putevima koji iz pravca Vlasenice i Zvornika vode prema Bratuncu i Srebrenici.

Savjet ministara Bih odlučio je da se ponedjeljak, dan pokopa srebreničkih žrtava, proglasi danom žalosti u celoj BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: