Pauel: možda neće biti glasanja o novoj rezoluciji SB

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2003.

19:47

Default images
Američki državni sekretar Kolin Pauel izjavio je u četvrtak da je moguće da neće biti glasanja o drugoj rezoluciji Saveta bezbednosti UN o Iraku, kojom bi se odobrio rat protiv Bagdada. "Ta opcija ostaje, da se ide na glasanje i da vidimo šta će članice reći ili da ne idemo na glasanje. Sve opcije koje možete da zamislite su pred nama i mi ćemo ih ispitivati danas, sutra ili tokom vikenda" - rekao je Pauel pred komitetom američkog Kongresa.Francuska je saopštila da želi da očuva jedinstvo Saveta bezjednosti u vezi sa iračkom krizom, te da je otvorena za sve mogućnosti njenog rešenja. "Mi želimo rešenje i nadamo se konsenzusu unutar Saveta bezbednosti" - rekao je novinarima ministar inostranih poslova Dominik de Vilpen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: