Svilanović: konstituisanje Saveta minisara izuzetno važno

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2003.

22:40

Default images
Savezni ministar inostranih poslova Goran Svilanović izjavio je za Radio B 92 da je veoma bitno da se u ponedeljak konstituiše Savet ministara državne zajednice. "Važno je da na nivou državne zajednice kompletiramo sve nadležne organe, jer oni imaju bitnu odgovornost u odnosu na odbranu i proces harmonizacije Srbije i Crne Gore", rekao je Svilanović: "Važno je takođe da u što kraćem vremenskom periodu bude sprovedena odluka da bude imenovan i predsednik vlade i da bude obnovljena legitimnost vlade u Skupštini Srbije. Taj institucionalni okvir je važan, jer ono što nas čeka jeste prolazak kroz teško iskušenje obračuna sa organizovanim kriminalom, ali istovremeno nas čeka teško iskušenje rada na Ustavu Srbije. Ponavljam nešto što želim da svi građani ove zemlje shvate: Ustav Srbije, koji bi trebalo da bude usvojen ove godine, jeste važan za očuvanje integriteta ove zemlje i za očuvanje perspektive ljudima koji žive u ovoj zemlji, da će živeti bolje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: