Čović: informativni razgovori sa Stanišićem i Simatovićem

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2003.

21:06

Default images

Potpredsednik republičke Vlade Nebojša Čović potvrdio je, u intervjuu za B92, da je policija, u istrazi nakon ubistva premijera Djindjića, na informativni razgovor privela - nekadašnjeg šefa Državne bezbednosti Srbije Jovicu Stanišića i bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Franka Simatovića Frenkija: "Imam informaciju da je to istina. Pa, šta sada da radimo. Nemojte da vas iznenadi ako su i neki drugi ljudi privedeni. To je posao policije i nadležnih organa. Neka ga rade u skladu sa zakonom i u skladu sa merama u smislu i naredbe vezane za vanredno stanje", kazao je Čović.

 Nebojša Čović kaže da je u istrazi neophodno izvršiti pretresanje redova unutar samog MUP-a Srbije i Bezbednosno-informativne agencije: "To nije moglo da se dogodi bez dobre logistike. Da li je ta logistika bila direktno iz policije ili je ona nekada bila u policiji, pa je iz nje izašla, u svakom slučaju tehnologija kojom je urađeno ubistvo premijera na neki način jeste vrlo visoka, vrlo profesionalna, i mislim da je prava panika nastala kada su se dogodile poslednje promene u BIA-i, kada je promenjen gospodin Andrija Savić. Ne mislilm na njega, mislim da je on vrlo, vrlo odgovorno, profesionalno i časno radio svoj posao, ali po dubini su se desile dodatne promene, odatle su se crpile informacije. Očigledno da nije sve očišćeno onako kako treba. Očigledno je da je neko iz, ne znam, takvih bezbednosnih struktura uspeo da javi ovim ljudima šta se radi", kazao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: