Održan komemorativni skup u Skupštini grada

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2003.

14:58

Default images
U Skupštini Grada Demokratska stranka održala je komemorativni skup povodom ubistva premijera Srbije i predsednika te stranke Zorana Đinđića. Na komemoraciji, kojoj su osim porodice Zorana Đinđića i članova stranke prisustvovali i članovi srpske Vlade, potpredsednik DS-a Čedomir Jovanović poručio je  da će ta stranka nastaviti Đinđićevu ideju i put ka »modernoj i evropskoj Srbiji«. On je naglasio da je odgovor na ovu tragediju pre dve nedelje dao sam srpski premijer porukom »možete da pucate u mene, ali će ova država nastaviti da živi«. "Varaju se oni koji misle da su pucnjem u Zorana Đinđića objavili rat Srbiji. Mi smo tim ubicama objavili rat pre tri godine. Taj rat nije završen. On će trajati sve dok se pred lice pravde ne izvedu ne samo ljudi koji su pucali u Zorana Đinđića, već i svi oni koji su se tim hicima obradovali, oni koji su tako nešto želeli da urade pre toga i oni koji su pomislili da će možda biti naknadne prilike za njih. Na Glavnom odboru stranke koji će biti održan u nedelju, DS će izaći sa imenom mandatara i sa predlogom ministra odbrane u Savetu ministara državne zajednice Srbije i Crne Gore. Smatramo da ćemo na takav način najodgovornije istupiti pred građane Srbije, pred građane državne zajednice, preuzeti odgovornost kju je sa nama zajedo preuzeo Zoran Đinđić", rekao je Jovanović.   Komemorativnom skupu u Skupštini Beograda prisustvovali su i predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, predsednici srpskog i saveznog parlamenta Nataša Mićić i Dragoljub Mićunović, predstavnici političkih stranaka, princ Aleksandar Karađorđević, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: