Novinar Reportera pozvan u policiju

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.01.2003.

16:53

Default images
Beogradska policija pozvala je u petak na informativni razgovor novinara "Reportera" Jovicu Krtinića zbog incidenta u četvrtak sa policajcima u beogradskom Okružnom sudu pred izricanje presude optuženima za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali oktobra 1999. godine. "Pozvali su me da dođem sutra ujutro na saslušanje u SUP Savski venac, kao osumnjičeni za ometanje ovlašćenog lica u obavljanju službene delatnosti", rekao je Krtinić agenciji Beta.

Krtinić je bio u grupi novinara koja je u četvrtak u 11 sati pokušala da uđe u sudnicu Okružnog suda kako bi čuli presudu sudskog veća. U velikoj gužvi, novinari, članovi porodica nastradalih i pristalice Srpskog pokreta obnove, pokušavali su da se izbore za ulazak u sudnicu, zbog čega je grupa od desetak policajaca došla kako bi uspostavila red. Novinari su podizali svoje legitimacije u nadi da će biti pušteni u sudnicu, ali, u opštem metežu, u tome nisu uspeli.

U jednom trenutku, policajci su od vrata sudnice odgurali masu ljudi koja je stajala ispred vrata, a u toj gužvi jedan policajac, naočigled drugih novinara, odgurnuo je novinara "Reportera" Jovicu Krtinića koji je pao na pod. Novinari, koji su se tu zatekli, videli su kako Krtinić pada na pod i potom kaže policajcu da će ga prijaviti. Potom su čuli tog policajca koji kaže: "Slobodno me prijavi, ova trojica (policajaca) oko mene će reći da si ti mene prvi napao". "Kad sam hteo da uđem, jedan od policajaca me je bacio na pod i potom je rekao da sam ga šutirao i gurao. Potom sam pitao druge policajce da li su videli da sam ga gurao i šutirao, oni su rekli da jesam. Potom sam od njega uzeo podatke (broj značke), a onda je on mene legitimisao", ispričao je Krtinić. Redakcija "Reportera" o ovom incidentu obavestila je i ministra policije Dušana Mihajlovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: