Korać razgovarao sa štrajkačima u RTS-u

Izvor: B92

Četvrtak, 30.01.2003.

15:34

Default images
Podpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać primio je predstavnike štrajkačkog odbora sindikata "Nezavisnost" Radio-televizije Srbije, koji su mu predali svoje zahteve za hitnim donošenjem Zakona o radiodifuziji, smenom generalnog direktora i Upravnog odbora RTS-a i povećanjem plata zaposlenih. Kako je Radiju B92 rekao predsednik štrajkačkog odbora, Vojin Živanović, sa Koraćem nije postignut nikakav dogovor. "Vlada je do sada primala informacije samo od rukovodstva RTS-a, sada smo bar uspeli da čuju i drugu stranu", kaže Vojin Živanović: "Predstavnici Vlade izgleda da slepo veruju rukovodstvu RTS-a koje, u stilu Komrakovljeve i Spomenke Jović propagande servira potpuno lažne informacije. Za Vladu, mi smo tokom štraka uništili tehničku opremu velike vrednosti, za Vladu policija ne postoji u RTS-u. Što se tiče smene Upravnog odbora, generalnog direktora i ostalo, to je stara priča: sačekajte još neki mesec. Oni zapravo ne žele da se išta promeni, daju prostor drugim komercijalnim televizijama, da što duže drže kanale i da što više zarade", dodaje Živanović.

Žarko Korać je, prema rečima Vojina Živanovića, obećao da će dogovoriti sastanak štrajkača sa ministrom finansija Božidarom Đelićem. Pre sastanka sa Koraćem, članovi sindikata "Nezavisnost" RTS-a su održali protest zbog pozivanja štrajkačkog odbora na informativne razgovore i pojave uniformisanih lica u zgradi Televizije, koji im onemogućavaju slobodno kretanje po zgradi. Štrajkački odbor večeras bi trebalo da odluči o daljem načinu štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: