Formiran novi poslanički klub Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2003.

19:28

Default images
Tri poslanika Nove Srbije i dva iz poslaničkog kluba Stranke srpskog jedinstva oformili su novi poslanički klub u srpskom parlamentu pod nazivom "Srbija", potvrdio je predsednik tog kluba Marko Petrović iz NS. On je kazao da su u novom poslaničkom klubu, osim njega, Dragan Kovačević i Miomir Tadić, kao i predsednik Seljačke stranke Srbije Živko Selaković i predsednik Penzionerske stranke Srbije Đuro Popović, koji su do sada bili u poslaničkom klubu SSJ-a. Kovačevića i Tadeića je Nova Srbija, zajedno sa Petrovićem, suspendovala pre oko mesec dana. Petrović je kazao da su u toku pregovori sa još trojicom poslanika o pristupanju klubu "Srbija", ali nije želeo da kaže iz kojih su oni stranaka.

"Mi smo odlučili da status kvo iz stranke ne prenosimo u skupštinu, a u slučaju da budemo izbačeni iz stranke nastavićemo da radimo u ovom poslaničkom klubu", rekao je Petrović. Stranka srpskog jedinstva danas je saopštila da su Popović i Selaković, koji su ušli u novi poslanički klub, isključeni iz poslaničkog kluba SSJ "uz oduzimanje mandata poslanika" u republičkom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: