Izabrana nova vlada RS

Izvor: B92

Petak, 17.01.2003.

22:05

Default images
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su u petak uveče novu Vladu RS na čijem će čelu u naredne četiri godine biti premijer Dragan Mikerević. Izbor nove Vlade podržalo je 48 poslanika, 33 je bilo protiv, dok se ni jedan poslanik nije suzdržao od glasanja.

Ministri Srbi u novoizabranoj Vladi RS su - ministri finansija Simeun Vilendačić, unutrašnjih poslova Zoran Đerić, odbrane Milovan Stanković, prosvete i kulture Gojko Savanović, industrije i energetike Milan Bogićević, saobraćaja i veza Dragan Šolaja, poljoprivrede Rodoljub Trkulja i pitanja rada i boračko-invalidske zaštite Mićo Mićić.

Iz redova bošnjačkog naroda za ministra pravde izabran je Saud Filipović, za ministra za ekonomske odnose i koordinaciju Omer Branković, za ministra za prostorno uređenje, gradjevinarstvo i ekologiju Mensur Šehagić, za ministra za izbeglice i raseljena lica Jasmin Samardzić, dok je Ćemal Kolonić postao ministar nauke i tehnologije RS.

Za ministre Hrvate u novoj Vladi RS izabrani su Slaven Pekić, koji će voditi resor uprave i loklane samouprave, Marin Kvatrenik je izabran za ministra zdravlja i socijalne zaštite, dok je novi ministar trgovine i turizma RS postao Boris Gašpar. Nakon što su dobili podršku poslanika premijer i ministri u novoj Vladi RS u parlamentu su položili svečanu zakletvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: