Novogodišnja poruka predsednika SRJ Vojislava Koštunice

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2002.

17:05

Default images

"Dragi građani, dozvolite mi da vam treći i, sa ovog mesta, poslednji put čestitam Novu godinu, želim vam mnogo lične i porodične sreće, zdravlja i radosti," istakao je u utorak predsednik SR Jugoslavije Vojislav Koštunica u novogodišnjoj poruci građanima SRJ.

"Svima nama zajedno u obema, još uvek jugoslovenskim republikama, želim da u narednoj godini ostvarimo ono što smo započeli, pa zastali sa započetim u ovoj godini na izmaku - da izgradimo institucije i konačno izradimo Ustavnu povelje nove i, nadam se, zdravije državne zajednice i sa njom usklađene ustave Srbije i Crne Gore", naglasio je Koštunica. "Ne radi samih institucija, ustava i zakona, već radi svih nas, da bi nam život bio uređeniji, izvesniji i bolji", objasnio je Koštunica i poručio da "promene nisu promene, ako su samo prividne".

"Njihova se uspešnost, uspešnost reformi, meri njihovom svrsishodnošću, stepenom poboljšanja koji svima mogu da donesu. Ne donesu li poboljšanje svima, onda su izlišne, ponekad mogu da budu i štetne", upozorio je Koštunica. Prema njegovim rečima, "ovu, 2002. godinu, pamtićemo i pored onog dobrog, što jeste postignuto, na žalost, po mnogo čemu i kao godinu zastoja, umora, razgradnje i nasilja, godinu u kojoj su s lakoćom i, najčešće nekažnjeno, kršeni ljudski i božiji zakoni i u mnogo čemu godinu neodgovornosti, neistine i rušenja".

"Sve ovo kažem zato što mislim da godine koje dolaze treba da budu drugačije i verujem još uvek da one mogu da budu drugačije", naglasio je Koštunica. "Želim vam na kraju da u sledećoj 2003. obnovimo ono što nam je u ovoj godini nedostajalo - graditeljstvo i odgovornost i na institucionalnom i na materijalnom planu i težnju za istinom i suštinskim pomirenjem i sa sobom i sa svetom, da se oslobodimo straha i da duh tolerancije pobedi. Tako se, nesumnjivo, mnogo lakše živi. Srećno vam novo leto!", rekao je Koštunica na kraju novogodišnje poruke građanima SRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: