Apel za pomoć porodica koje veruju da su im bebe otete

Izvor: Beta

Subota, 30.11.2002.

19:12

Default images

Udruženje roditelja koji veruju da su im deca oteta po rođenju pozvalo je direktore i načelnike svih porodilišta u Srbiji, Ministarstvo zdravlja u Vladi Srbije, Udruženje književnika, dramskih i filmskih umetnika i muzičara i prosvetnih i sportskih radnika da pomognu u rešavanju problema. Roditelji od tih institucija traže "ne da se brane od optužbi ili da ih potvrđuju", već da "zajednički dođu do istine", apelujući na njihov profesionalni i ljudski autoritet. U apelu se od umetnika, prosvetnih i sportskih radnika traži da "dignu svoj glas protiv nepravdi koje porodice doživljavaju u svojim traganjima za sudbinom dece za koju im je rečeno da su umrla po rođenju".

 Roditelji koji veruju da su im deca oteta po rođenju više puta su, u oktobru i novembru, protestovali zahtevajuću formiranje anketnog odbora eksperata koji bi istražio njihove navode. Vlada Srbije se proglasila nenadležnom za formiranje takvog odbora i uputila porodice na Skupštinu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: