Crnogorska opozicija bojkotuje izbore

Izvor: B92

Subota, 30.11.2002.

10:25

Default images
Crnogorska opozicija neće imati kandidata na predsedničkim izborima 22. decembra. Socijalistička narodna partija odlučila je da bojkotuje izbore i pozvala kompletnu opoziciju da učini isto. Kako iz Podgorice javlja dopisnik Radija B92 Srđan Janković, Socijalistička narodna partija će bojkotovati izbore, neće imati svog kandidata, niti će podržati bilo kog kandidata, saopštio je sekretar Izvršnog odbora SNP Momčilo Vučetić. "Mislim da je očigledno da danas u Crnoj Gori ne postoje demokratski uslovi za fer i slobodne izbore, o bilo kojim izborima da se radi", kaže on. On je saopštio da Srpska narodna stranka i Narodna stranka neće imati svog kandidata. Posle takve odluke opozicije dominantan kandidat na predsedničkim izborima je Filip Vujanović, potpredsednik Demokratske partije socijalista. Prema rezultatima istraživanja, na izbore neće izaći dovoljan broj građana Crne Gore, već će biti potreban drugi krug izbora, u kome neće biti potrebno da na glasanje izađe više od polovine biračkog tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: