Uskoro dogovor o podršci DS Koštunici?

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2002.

08:33

Default images

Pregovori DOS i Demokratske stranke Srbije oko davanja podrške predsedniku DSS Vojislavu Koštunici na predstojećim predsedničkim izborima nastavljaju se u utorak uveče, a u njima ponovo posreduje jedan od lidera DOS Dragoljub Mićunović. On je rekao da će savetovati Koštunicu da pozove "sve demokrate na izbore", ali nije želeo da iznese procenu da li će predsednički kandidat DSS njegov savet i prihvatiti. "Razgovarao sam u ponedeljak uveče s Đinđićem, razgovaraću s Koštunicom, imajte malo strpljenja. I Labus će razgovarati takođe, tako da nastojimo da okupimo demokratski front, da svi izađu na izbore i da završimo taj posao", rekao je Mićunović. Upitan na čemu zasniva svoj optimizam da će Koštunica prihvatiti podršku DS ako je ranije tvrdio da mu ta podrška ne treba, Mićunović je odgovorio: "Nije on govorio da neće, ali mislim da će sada uslediti jedna potpuno pozitivna kampanja koja će se odnositi pre svega na to da građani izađu na izbore", rekao je on.

U DSS tvrde da nisu upoznati s tim da se vode pregovori s DS oko davanja podrške Koštunici. Potpredsednik DSS Zoran Šami smatra i da glasovi demokrata nisu presudni za pobedu Koštunice na izborima. "Koštunici je potrebna podrška građana Srbije i na građanima Srbije je da biraju predsednika Republike i oni će to i da urade. Izbore ne rešavaju nikakvi dogovori, izbore uvek i svaki put rešavaju glasovi građana i građani treba da shvate da je izaći na izbore privilegija, jer je to najbolje sredstvo da iskažu šta misle o političarima, o političkim strankama, o njihovim programima, o tome kako su radili, na izborima se daju verodostojne ocene nečijeg političkog delovanja", rekao je Šami.

Osim Šamija, o pregovorima u kojima posreduje Mićunović ništa nisu znali da kažu ni drugi lideri DOS, kao što su Miodrag Isakov ili Velimir Ilić. Ilić je, ipak, najavio i sednicu Predsedništva DOS na kojoj bi bila doneta konačna odluka o pružanju podrške jednom predsedničkom kandidatu. On je naglasio da je na poslednjoj sednici čelnika DOS većina odlučila da pruži podršku kandidatu DSS i da takva odluka mora da bude i poštovana.

OEBS je do sada jedina organizacija koja je aktivno počela kampanju za animiranje birača da izađu na predsedničke izbore u Srbiji. Kako je najavljeno, kampanja će biti vođena putem medija i bilborda. Uprkos tome, građani smatraju da takva vrsta kampanje ne može da utiče na broj birača koji će izaći na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: