Backović: Ilić u jako lošem stanju

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2002.

20:11

Default images

Dušan Backović, branilac jednog od osumnjičenih - Dragana Ilića Limara, koji prvo bio oslobođen, pa potom ponovo uhapšen, izjavio za B92 da očekuje da će Vrhovni sud Srbije u petak ukinuti pritvor Iliću. "Ukoliko se to desi, na konferenciji za novinare pokazaćemo kako Ilić izgleda", kaže Backović: "Dragan se nalazi u jako lošem stanju. Pretučen je tokom te noći. Naime, negde iza ponoći je lišen slobode od strane nepoznatih lica, njegova je pretpostavka da su to radnici MUP-a. U grupi onih što su ga premlaćivali tokom noći prepoznao je dvojicu koji su ga onako 'policijski' obrađivali u prethodnom postupku, znači pre nego što je priveden istražnom sudiji. Ta tortura je trajala nekih 7-8 sati u toku te noći na nekim njivama u okolini Beograda. Prilikom lekarskog pregleda u Urgentnom centru konstatovano je 10 telesnih povreda i lekarska dokumentacija se nalazi u Centralnom zatvoru u zatvorskoj bolnici. Dragan je duhom kako treba, sve ga ovo nije slomilo i vrlo je istrajan da se dođe do pune istine o celoj ovoj stvari".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: