Kongres odobrio plaćanje američkog duga UN

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2002.

22:03

Default images

Američki Kongres odobrio je u ponedeljak isplatu poslednje tranše u iznosu od 244 miliona dolara koje SAD duguju UN. Ta isplata predviđena je nacrtom zakona koji se sada nalazi u Beloj kući, gde treba da ga potpiše predsednik Džordž Buš. Nacrt zakona predviđa, takođe, isplatu oko 80 miliona dolara novih dugovanja SAD koja su nastala tokom proteklih nekoliko godina, i koja treba da budu namirena sa početkom kalendarske, a ne sa početkom američke fiskalne godine, koja počinje u oktobru. Predstavnik Demokratske partije i predsednik kongresnog odbora za spoljnju politiku Džozef Bajden, ocenio je da će ta isplata "predstavljati značajnu stvar i uveliko poboljšati odnose između Sjedinjenih Država i UN-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: