Štajner razgovarao sa Srbima u Orahovcu

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 30.09.2002.

19:42

Default images

Šef UNMIK Mihael Štajner posetio je u ponedeljak Kosovsku Kamenicu i Orahovac da bi se, kako je rekao, na licu mesta upoznao sa problemima Srba i pokušao da ih rešava. "Ne želim da afirmišem samo dobre stvari na Kosovu, jer je neophdno da pogledamo i drugu stranu i suočimo se sa problemima srspske zajednice", rekao je Štajner. On je obraćajući se lokalnim Srbima u Orahovcu rekao da međunarodna zajednica želi da pomogne u rešavanju njihovih problema i zatražio da budu strpljivi i da veruju administraciji UNMIK na Kosovu. Štajner je istakao da će problem zapošljavanja biti rešen privatizacijom koja je počela u junu ove godine, ali da taj proces teče sporo jer nema sredstava i donacija. Šef UNMIK je pozdravio je inicijativu Srba iz Orahovca da počnu otvorene razgovore sa svojim susedima Albancima i pozvao ih da flasao na predstojećim izborima. Na primedbu Srba da su do sada dva puta izlazili na izbore i da se nije ništa promenilo po pitanju bezbednosti i slobode kretanja, Štajner je ponovio da se, iako sporo, odnosi među nacionalnim zajednicama na Kosovu kreću na bolje. Štajner je obećao da će Srbima u Orahovcu omogućiti dopremanje dnevne štampa i razmotriti mogućnost otvaranja televizije na srpskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: