Ponovno privodjenje optuzenih za zlocine u Lori

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2002.

20:54

Default images
Posle odluke Zupanijskog suda u Splitu da ukine pritvor sedmorici optuzenih za ratni zlocin pocinjen u vojnom zatvoru Lora, u sredu uvece je pocelo ponovno privodjenje istih lica, jer je Vrhovni sud Hrvatske ponistio odluku splitskog Zupanijskog suda i izdao nalog za njihovo privodjenje. Do sada su privedena trojica od sedmorice bivsih vojnih policajaca koji se terete za zlocin u Lori, javlja dopisnik Radija B92.

Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je zalbu splitskog Okruznog tuzioca na pustanje iz pritvora sedmorice optuzenih, te ponistio sudsku odluku da nema razloga za pritvor jer, dela za koja se terete nisu pocinjena pod teskim okolnostima. No, Vrhovni sud presudio je upravo suprotno: da nisu prestali razlozi za pritvorom, jer su bile izrazito teske okolnosti u kojima su pocinjena krivicna dela ratnog zlocina u splitskoj vojnoj luci Lora tokom 1992. godine. Zupanijski sud u Splitu odmah je izdao nalog policiji da otpuzene ponovo privede u pritvor u istrazni centar zupanijskog suda u Splitu. Kako se nesluzbeno saznaje, ocekuje se da ce i ostali biti privedeni tokom noci. Inace, osmooptuzeni, bivi zapovednik Lore Tomislav Dujic jos uvek je u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: