Povelja krajem avgusta pred poslanicima Skupstina

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2002.

18:02

Default images

Clanovi Komisije za izradu Ustavne povelje ocenjuju da ce se konacan tekst dokumenta naci pred poslanicima Skupstina Srbije, Crne Gore i Jugoslavije krajem avgusta ili pocetkom septembra. "Definitivan tekst Povelje Komisija ce imati 12. avgusta, a ako neko bude kriv sto se ne postuju rokovi za izradu Ustavne povelje, to sigurno nece biti Komisija. Mi cemo svoj deo posla zavrsiti", rekao je u sredu Dragoljub Micunovic, predsednik Veca gradjana Skupstine SRJ, nakon sednice Komisije. Srpski i crnogorski clanovi Komisije su se na sednici usaglasili oko 8 od 198 tacaka Povelje. Zbog toga u ovom trenutku postoje dva paralelna teksta, saopstio je predsedavajuci sastanka Dragan Kujovic. "Nacelno je usvojeno: preambula Ustavne povelje, osnovne odredbe, ekonomska oblast, vojska, zavrsne i prelazne odredbe. Komisija je zavrsila nacelan tekst predloga ili radne verzije Ustavne povelje u dve verzije, a  njihovo usaglasavanje sledi", kaze Kujovic.

Potkomisija za pisanje Ustavne povelje nastavice rad u ponedeljak, a clanovi Komisije ce se sastati za desetak dana. “Komisija ce zavrsiti svoj posao i nece biti potrebe za mesanje ni Evropske unije, ni potpisnika 'Beogradskog sporazuma'”, izjavio je clan crnogorske delegacije Miodrag Vukovic. "Odgovornost je sa potpisnika presla na Skupstine. U trenutku kada je Sporazum usvojen u Skupstinama on je postao legitiman dokument tih skupstina, potpisnici su samo dali inicijalnu kapislu politickog karaktera. Ruzno bi bilo da potpisnici preuzmu nas deo posla i ne znam kako bi to teklo. Tu povelju mora da proglasi zakonadavan organ, a to su samo Skupstine", kaze Vukovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: