Pokusaj atentata na Zaka Siraka

Izvor: B92

Nedelja, 14.07.2002.

16:53

Default images

Francuski predsednik Zak Sirak bio je meta napada tokom vojnog defilea povodom 14. jula, Dana Republike, u nedelju u Parizu, potvrdila je Sirakova supruga, Bernadet. Napadac, kojeg je policija predstavila kao pripadnika ekstremne desnice, uhapsen je nakon sto je, prema recima jednog ocevica, nanisanio na Siraka. Muskarac od 25 godina, "poznat kao pripadnik neonacistickih i huliganskih grupa", uspeo je da jednom opali iz 22-milimetarske puske, kada je uhapsen. Na pitanje da li je rec o pokusaju atentata, Bernadet Sirak je odgovorila: "Da, jasno je". Ona je precizirala da ju je o svemu obavestio ministar policije Nikola Sarkozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: