Kostunica: "Zasto se ne bih kandidovao?"

Izvor: B92

Nedelja, 30.06.2002.

13:59

Default images

Svojim intervjuom  nedeljniku "Spigl", predsednik SRJ otklonio je bar jednu nedoumicu: na direktno pitanje novinara "Spigla" da li ce se kandidovati na predsednickim izborima u Srbiji, Vojislav Kostunica je odgovorio: "Ne znam zasto bi me funkcija jugoslovenskog predsednika u tome sprecila?"

Odnos prema srpskom premijeru Djindjicu, koji su novinarke "Spigla" uporedile sa "potpuno unistenim brakom", Kostunica objasnjava kao posledicu pokusaja da se njegovoj stranci ne prizna uloga koju ima na osnovu odnosa snaga. Kostunica kaze da se "opire kad Djindjic vlada Srbijom na osnovu partijske vlasti" i da zahteva da reforme u zemlji bude "prilagodjene okolnostima". "Promene moraju da budu socijalno amortizovane, ne sme biti nikakvog ludila reformista".

Oduzimanje mandata poslanicima DSS Kostunica smatra izbornom prevarom, koju je, za razliku od one Miloseviceve, na opstinskim izborima 1996. godine, "pocinila srpska Skupstina". "U tome vidim slicnost izmedju Milosevica i srpskog premijera", kaze Kostunica i dodaje da je "politicki preziveo Tita i njegovog naslednika Milosevica, pa ce za sobom ostaviti i ove koji se danas ogresuju o pravo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: