"Proces protiv Milosevica ide ka corskokaku"

Izvor: B92

Subota, 29.06.2002.

08:53

Default images

Proces protiv Slobodna Milosevica pred Haskim tribunalom "ide prema corsokaku", ocenjuje u najnovijem broju najuticajniji madjarski nedeljnik HVG. List ocenjuje da proces protiv Milosevica moze da upropasti ponasanje Vasingtona, koji zeli da spreci "javno svedocenje" nekadasnjeg izaslanika za Balkan predsednika SAD Ricarda Holbruka. "Prema zvanicnim tumacenju, Vasington zeli da onemoguci da Holbruk prilikom svedocenja saopsti neku drzavnu tajnu", pise list i dodaje da SAD ne zele da Holbruk svedoci kako bi izbegle pozivanje pred strani sud drzavljanina SAD, sto bi bio svojevrstan presedan. List primecuje da SAD nisu spremne da Holbruk svedoci posto ne zele da podsete "svetsku javnost" da je nakon potpisivanja Dejtonskog sproazuma diplomata SAD "veselo pijuckao viski u drustvu Milosevica". List dodaje da postoji opasnost da Milosevic zatrazi da Holbruk svedoci, a ako SAD ne udovolje molbi odbrane, on ce "s pravom moci da tvrdi da nije dobio mogucnost da se brani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: