Najgledaniji "Pink", RTS i BK TV

Izvor: Beta

Subota, 29.06.2002.

08:54

Default images

Najgledanija televizija na podrucju Beograda je "Pink", a slede Prvi program Radio-televizije Srbije i BK TV, pokazuju rezultati elektronskog istrazivanja gledanosti koje je sprovela kompanija "AGB Strategic Research". Prema istrazivanju sprovedenom 24. juna, gledaoci su ubedljivo najvise vremena provodili uz program "Pinka", a RTS i BK TV su bile izjednacene. Uz program TV "Pink" gledaoci su tog dana u proseku proveli 95 minuta, dok su program Prvog programa RTS i BK TV pratili 65 minuta. Prema svakodnevnim istrazivanjima u proteklih 7 dana, sprovedenim na uzorku od oko 400 gledalaca, najgledanija emisija bila je poslednja epizoda serije "Porodicno blago", emitovana na Prvom programu RTS i nju je pratilo 28,2 odsto gledalaca. Gostovanje premijera Srbije Zorana Djindjica na RTS 26. juna pratilo je 15,8 odsto gledalaca, a 25. juna na istoj televiziji kraj polufinalne utakmice na Svetskom fudbalskom prvenstvu Juzna Koreja-Nemacka pratilo je 15,9 odsto gledalaca. Najgledanija informativna emisija je Dnevnik 2 RTS, koji svakoga dana prati od 14 do 17 odsto gledalaca. Od igranih serija, prosle sedmice je tokom radnih dana najgledanija bila serija "Zagrli me cvrsto", koju emituje "Pink". Tu seriju je pratilo od 14 do 16 odsto gledalaca.

Kompaniju "AGB Strategic Research" osnovali su "AGB Group" i agencija za istrazivanje javnog mnjenja "Strategic Marketing". Istrazivanje se zasniva na merenju gledanosti pomocu uredjaja, nazvanim "piplmetar", instaliranim u domove gledalaca. Do sada su uredjaji instalirani u 200 domacinstava sirom Srbije, a planirano je da do kraja godine budu postavljeni u vise od 800 domacinstava, kako bi bio obuhvacen uzorak od oko 3.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: