Novakovic podneo ostavku

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2002.

09:27

Default images

Republicki ministar za energetiku Goran Novakovic istakao je da je prilikom dolaska u Vladu s premijerom postigao dogovor da tu funkciju obavlja godinu dana. "Tih godinu dana je isteklo u februaru i od tada se razgovara o mojoj ostavci jer zelim da se vratim na svoj posao", izjvio je Novakovic. "Nije bilo zgodno to da se radi, bio je februar, mart, bila je jos zima i nismo imali kandidata. Onda smo nasli Kori, kao sjajnog kandidata, i samo smo cekali rekonstrukciju Vlade da to i bude uradjeno. Ja sam poslao premijeru pismo pre vise od mesec dana gde ga molim da me razresi i on mi je rekao da sacekam prvu rekonstrukciju Vlade. To se desilo u utorak. Ja sam sa profesionalnog aspekta veoma zadovoljan onim sto sam uradio. Pokazacu vam u sredu plan onoga sto smo uradili poslednjih godinu i po dana koliko smo ovde", rekao je on.

S druge strane, Djindjic je naglasio da je zadovoljan profesionalnim obavljenjem posla Novakovica, ali je istakao i sledece: "Ja sam mu to i rekao, da sam nezadovoljan nacinom promocije toga u javnosti, jer ako ja nisam mogao da razumem sta je angazovana snaga, zasto se placa i koliki je moj racun, onda mislim da ni gradjani Srbije nisu to mogli da razumeju. Tako da mislim da on, naprosto, nije imao sluha za to da gradjanima Srbije priblizi tu tematiku i da bude postignut bar onaj stepen konsenzusa koji imamo, na primer, za poreze, koji su jos bolnija kategorija, nego cene struje. Sada ocekujem od ministarke da ce njen glavni akcenat biti da ljudima objasni sta placaju, za sta taj novac ide i gde je perspektiva tog sistema za koji se to placa", kaze Djindjic. On je rekao i da nije bilo koncepcijskih nesuglasica oko razvoja elektroenergetskog sistema i ocenio da ce ministarka imati vise sluha za medije. Kandidat za novog ministra energetike Kori Udovicki je, govoreci o najvaznijim zadacima, izjavila: "U najkracem roku je cena struje, nov ministar ne znaci da odustajemo od politike podizanja cene struje, regulisanja odnosa sa sindikatima i sprovodjenja restruktuiranja EPS, mozda dovodjenja i NIS do jednog takodje jasnog programa. Na malo duzi rok, to su strategija gasifikacije i uopste energetska strategija. Videla sam dosta novih tarifnih sistema i u najkracem roku mislim upravo da se pozabavim jednim definitivnim izborom toga. Ja sam ekonomista po obrazovanju i mislim da cu morati malo da pogledam iz nekih uglova koje, mozda, EPS do sada nije razmatrao, taj tarifni sistem, ali sustina je da je 50 odsto u proseku sigurno zacrtano".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: