Spanija na penale u cetvrtfinale (update)

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2002.

16:15

Default images

Bila je to velika utakmica u kojoj je sve prstalo od uzbudjenja. Poveli su Spanci golom Fernanda Morientesa u 8. minutu, kada je na sjajan centarust Pujola sa desne strane skocio na prvu stativu i glavom poslao loptu u suprotan ugao. Rano vodjstvo Spanaca nije iznenadilo Irce, koji su bez obzira na ime protivnika, igrali svoju igru, punu tempa i naravno centarsuteva. Tokom prvog poluvremena Irci su imali lepu priliku, ali je Robi Kin u trenutku prijema lopte bio okrenut ledjima golmanu Kasiljesu, sutirao je iza ledja, ali preko gola.

Drugo poluvreme pocelo je fenomenalnom prilikom u kojoj se nasao Morijentes, posle odlicne finte i asistencije Raula, medjutim, dobro je reagovao golman Given. Kilbejn je prvi zicer imao posle lose intervencije Kasiljesa, kada je isperd sebe imao dvojicu spanskih igraca i prazan gol. Umesto mreze pogodio je Ijera. U 62. minutu posle prekrsaja Huanfrana nad Dafom, sudija Frisk je dosudio penal za Irsku. Za pet sekundi maskimalno su se obrukali Jan Hart kome je Kasiljes odbranio penal, a potom Kilbejn, koji je na odbijenu loptu promasio potpuno prazan gol. Do kraja meca gledalo smo dobre prilike za Raula i Kina, ali su Given i Kasiljes dobro intervenisali. Kada se ocekivalo da ce Spanci u cetvrtfinale, Frisk je dosudio jos jedan penal za Irsku, s obzirom da je prilikom izvodjenja slobodnog udarca za Irce, Ijero drzao za dres Najela Kuina. Ovaj put penal je uspesno izveo Robi Kin i iznudio produzetak.

U prvom produzetku Irska je poptuno kontrolisala igru, dok su Spanci ocigledno bili pod utiskom sokantnog gola koji su primili u foto-finisu. Medjutim, osim opasnih centarsuteva videli smo samo dobru priliku Gerija Brina, ciji je sut izblokirala spanska odbrana.

U drugom produzetku za 30 sekundi videli smo odlican sut Barahe, koji je odbranio Given, a potom je Konoli pucao tik pored desne stative.

Penali: Kin pogadja, Ijero pogadja, Holand u precku, Baraha pogadja, Konoli u Kasiljesa, Huanfran pored gola, Kilbejnu brani Kasiljes, Valeron u stativu, Finan pogadja, Mendijeta pogadja.

Svi akteri : "Zasluzili smo cetvrtfinale"

Irska tuga...(foto AP)
Selektor Irske Mik MekKarti rekao je da je mucno izgubiti na penale mec osmine finala svetskog prvenstva u fudbalu.

"Vrlo sam ponosan - na kraju nismo zasluzili da izgubimo, zasluzili smo da pobedimo u regularnom delu utakmice. To je mucno", rekao je MekKarti posto je njegov tim na penale izgubio 3:2 od Spanije.

"Ovi igraci su sjajna grupa momaka, i drago mi je da sam imao sansu da radim sa njima. Videli ste nas sve zajedno. Pre pocetka izvodjenja penala, rekao sam momcima da nece biti nikakvog uzajamnog optuzivanja, imali smo sjajno svetsko prvenstvo", rekao je MekKarti.

Golman spanske reprezentacije Iker Kasiljas, koji je najzasluzniji za plasman njegove ekipe u cetvrtfinale, ocenio je da bi bilo neposteno da su eliminisani iz daljeg takmicenja od selekcije Irske.

"Mislim da bi bilo neposteno da smo eliminisani, posto su Irci izjednacili rezultat u poslednjem minutu iz penala. Mislim da smo zasluzili da prodjemo dalje", rekao je po zavrsetku utakmice Kasiljas.

Selektor Spanije, Kamaco, ocenio je da je Svedjanin Anders Frisk veoma lose sudio mec.

"Penal koji je dosudio za Irsku nije postojao, a u toku meca pogresio je i kod dve ili tri nase sanse kada je dosudio ofsajd", rekao je Kamaco po zavrsetku utakmice. On je dodao da je Spanija igrala dobro u regularnom toku utakmice i da su "mnogo ranije imali priliku da rese utakmicu". 

Spanija je eliminisala Irsku posle boljeg izvodjenja penala i u cetvrtfinalu sastace se sa pobednikom duela Juzna Koreja-Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: