DJELIC: MARJANOVIC IMAO U SVAJCARSKOJ 1,25 MILIONA FRANAKA

Beograd --

Podeli

Svajcarska je dostavila Beogradu seriju bankovnih racuna pronadjenih tokom istrage o fondovima ljudi bliskih Slobodanu Milosevicu, saopstilo je Federalno ministarstvo pravde u Bernu ali i republicki ministar finansija Bozidar Djelic. U izjavi za TV B92 ministar Djelic iznosi detalje saznanja do kojih su u Svajcarskoj dosli nacelnik Republicke uprave javnih prihoda Aleksandar Radovic i republicki javni tuzilac Rade Terzic. "Blokirano je devet miliona svajcarskih franaka, sto je 6,1 milion evra, i nekih 30 miliona maraka sa racuna sedam osoba. Za sada je procedura okoncana za tri osobe, to su bivsi predsednik Vlade republike Srbije Mirko Marijanovic, koji u jednoj banci UBS ima sada zamrznutih 1,25 miliona svajcarskih franaka. Taj novac je cesto stizao u gotovini i isao na njegov licni racun. U momentu otvaranja tog racuna 1991. godine, on je izjavio da je predstavnik firme BASS u Jugoslaviji, koja prodaje hemikalije. Druga stvar se tice dve osobe koje su vezane za Fond za zdravstvo, prva je Toma Jankovic, koji sada ima zamrznutih 1,6 miliona svajcarskih franaka na svom racunu.

Taj racun je dobijao novac kroz doznake sa nekih lihtenstajnskih racuna dve kompanije - Eurotrend i King, kojima je rukovodio Vlada Sekulic.

Poslednji je gospodin Mitrovic sa 200.000 svajcarskih franaka", rekao je Djelic.

Mitrovic, koga ministar Djelic pominje kao trece lice ciji je racun pronadjen je Nikola Mitrovic koji je bio direktor Instituta za onkologiju i radiologiju i neko vreme ministar zdravlja u republickoj Vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 356 idi na stranu