KRIVICNA PRIJAVA PROTIV MILANA PANICA I SARADNIKA U ICN-U

Izvor: B92

Subota, 15.06.2002.

19:00

Default images
Kako Radio B92 saznaje, nakon pola godine intenzivne istrage, pred Okruznim sudom u Beogradu podneta je krivicna prijava protiv Milana Panica, predsednika ICN Farmasjutikls i njegovih saradnika: profesora Ljubisava Rakica, Dusana Mitevica, Zorana Vasica, Stoicevica i Adama Dzernija. Nas izvor navodi da je prijava podneta zbog nedozvoljenog iznosenja deviza iz Galenike kao i zbog drugih fiansijskih malverzacija.

Direktor predstavnistva ICN Farmasjutikls u Jugoslaviji Dragan Karajovic, u izjavi za B92 tvrdi da se radi o politickim razlozima za podnosenje ovih prijava. "Sva sporna pitanja koja su otvorena u vezi ICN Galenike ili ICN Jugoslavije - zavisi kako ko zove firmu i iz kog perioda, pokrenuta su pred arbitraznim sudom u Parizu, i tamo ce se sve to razresiti. Ja mislim da citava ova prica oko krivicnih prijava ima pre svega politicku konotaciju i, s obzirom da je Milan Panic jedan od tvoraca srpske opozicije i da, iz patriotskih razloga, ima nameru da se ponovo ukljuci u politicki zivot Srbije, ocigledno da sadasnjim vlastodrscima, bar delu sadasnje oligarhije, to ne odgovara. Medjutim, to je njihov problem. U svakom slucaju, Panic ima dosta dobre odnose sa vecim delom DOS-a i konstruktivnom opozicijom, tu pre svega mislim na partije koje nisu pripadale bivsem rezimu", rekao je Karajovic u izjavi za Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: